Сан Мьон Мун

Кой е Мун Сан Мьон?

Сан Мьон Мун, известен с обширната си дейност в областта на междурелигозния диалог, получи най-високо признание за усилията си в полза на мира на Капитъл Хил, сената на САЩ, през 2001. Вестник Ню Йорк Таймс го нарича „Пророк”, „Горящ храст не нуждещ се от плочи” (Август 2006).

Изпълнителния директор, на Института за изучаване на Американските религии, Гордън Мелтън, нарича движението на преп. Мун, „Най-успешната нова религия на миналия век.”

Д-р Мун и движението му от неправителствени организации посветени на мира и диалога попадат под остра критика от множество комунистически настроени институции.

"Поради ролята си в падането на комунистическите режими, Д-р Мун бе преследван, хвърлян в затвора и ограничен в свободата си да пътува,” заявява Председател Република Белорус, Станислав Шушкевич.

Ролята му в падането на Комунизма е многократно признавана от Белия дом. В писмото си към д-р Мун, Маргарет Тачър подчертава, "... И за това има достатъчно критици и песимисти, но аз не съм от тях". "Не бе лесно когатао основателя на вестника, Д-р Мун, започна Вашингтон Таймс... Имам в предвид твърдото изправяне на вестника срещу Съветския Комунизъм и подкрепата която той даде на президент Рейгън и мен самата за приключването на Студената война".


1. Д-р Мун е признат за приноса си за световния мир.

2. Всичките му организации са със специален статур в ООН за социален принос.

3. Световни политически и религиозни лидери, както и учени признават усилията му за мир и междурелигиозен диалог и помирение. Включително и много Православни, Католически Архиепископи и представители от всички други християнски деноминации.

4. Той е награден от Сената на САЩ, Парламента на Корея за мащабната си дейност за мир и е признат за почетен гражданин в много щата.

5. Създал е и спонсорирал хиляди организации и проекти за световния мир, всичките насочени към  разрешаването на глобалните проблеми и установяване на здрави семейни ценности...

6. Уважаван е от стотици хиляди световни лидери и милиони по света, точно защото никога не налага свое мнение, а създава форум и възможност за всички да се включат и допринесът, съвместно да изградим един по-добър свят отвъд бариерите на религия, култура, националност или раса.

7. Преследван е главно поради ключовия си принос в падането на Комунизма

“Запознайте се с обхвата на дейностите на Д-р Мун. Учете, за да разберете виждането, което той предлага за бъдещето, и тогава решете за себе си дали виждате Божията ръка зад всичко това.”
Д-р Фредерик Зонтаг: Колеж Романа
.


Президент Буш Старши, "Без него (д-р Мун) нямаше да има в. Вашингтон Таймс. Аз мисля че е правилно да отдадем признанието си към него."

Президентът на Полша, Нобелов лауреат за Мир, 1983, "Уважавам преп. Мун с цялото си сърце и пожелавам да изпълни Божията воля."


Сан Мьон Мун: Палатът на мира - Корея
Той ще подпише вечния мир
Сан Мьон Мун: Цел и визия
Биография на д-р Мун: коментари
Най-успешната нова религия
Проекти за мир
Движение за истински семейства
Палатът на мира
Международни сватби на Мун

За книгата:

Книга-автобиография преподобного Мун Сон Мёна

«Човек на мира. Преподобния д-р Сан Мьон Мун. Автобиография»

Тази книга-автобиография на д-р Мун става бестселър в родината му, Корея. В нея той споделя спомените от изумителните събития в живота му: историята на неговото семейство и детството му, призива от Бог на 15 годишна възраст, ощесточеното преследване и хвърляне в затвора, както и създаването на Обединителната църква и мисионерската му работа.
Предисловие>> 1-ва Глава >>