Отзиви

Отзиви за книгата


"Д-р Мун се откроява, като един голям миротворец и човек, обединяващ света. Той е движещата сила на междурелигиозния диалог и за разбирателството между хора с различен произход, и неговата цел е една -. Мирът и сигурността на света "
Г-н Александър Хейг,
Държавен секретар на САЩ и
върховен главнокомандващ на силите на НАТО."От автобиографията на преп. Мун, научихме, че в основата на всичките му усилия е искреното желание да се жертва и изкупи греховете на човечеството и Божието освобождение. Тази книга е едно мощно послание на надежда за бъдещето и свидетелство за огромната любов на този човек за всички хора на земята. "
Г-н Алфред Моисея,
Президент на Албания.


"Призивът на преп. Мун за постигането на мир с помоща на религиите - това е изключително фин и дълбок подход към проблема. Сега имаме чудесна възможност да научим повече за борбата му за мир изразена ярко през целия си живот. "
Г-н Абдурахман Уахид,
Президент на Индонезия.


"Моята мисия в живота е да изградя хармоничен свят изпълнен с мир и любов. Това е същността на моето съществуване" - Д-р Мун
"Автобиографията на д-р Мун е извор на вдъхновение. Той е воден от мощен възглед и без страх преминава през трудностите. От скромното си начало в едно малко село до постигне на световно волияние, той неуморно следва своята жадувана мечта за мирен свят и единно човешко семейство. "
д-р Ева Латам,
Президент на Международния институт
 по правата на човека."Твоите мирни принципи изиграха много важна роля за прекратяване на насилието в Кения. Ти носиш надежда за по-светло бъдеще за нашата държава, за Африка и за света. "
Г-н Раила Одинга,
Премиер министър на Кения."Преподобният Мун е човек на мира и човек на Бог. Той проповядва, че Бог трябва да бъде в центъра на нашия живот и във всички наши начинания. "
н.пр. Родриго Карацо,
Президент на Коста Рика.
Коментар на читателка, които не е познавала движението за мир на д-р Мун
"Купих тази книга от любопитство, но щом започнах да чета просто не можах да спра, докато не я завърших цялата. Това не е обикновенна занимателна литература, книгата докосва дълбините на душата ви и пронизва сърцето. Дори не можех да повярвам, че в наши дни може да има хора като Преп. Мун… Неговото отношение и обхвата на нещата които е постигнал минават отвъд всички други съвременни бележити личности…".

Отзиви на християни, които са били негативни преди
„Аз съм християнин. В моята църква ми казват, че Преп. Мун е дяволът. Чувствах се предаден от издателството… Това е най-доброто издателство в Корея. Трябваше сам да открия причината, така че си купих книгата. Направо не можах да спра да я чета. Беше ли това истина или фабрикация? Това не е живота на един човек, това е епика! Чувствах тъга, скръб, съжаление, гордост. Бях завладян от всякакви емоции и не можех да оставя книгата докато не я завърших в 4 сутринта. Моето заключение е, че този човек е реален. Но въпроса е – кой е той?! Какъвто и да е отговора, всеки който обича мира и иска да се освободим от предразсъдъците трябва да прочете тази книга. Аз я прочетох отново и подчертах всички важни за мен пасажи. Кой може да оцелее през толкова много преследване, затвор и мъчения, освен един светец? Благодаря на издателството. Сега ги разбирам!“

Прочети още коментари и отзиви

За книгата:

Книга-автобиография преподобного Мун Сон Мёна

«Човек на мира. Преподобния д-р Сан Мьон Мун. Автобиография»

Тази книга-автобиография на д-р Мун става бестселър в родината му, Корея. В нея той споделя спомените от изумителните събития в живота му: историята на неговото семейство и детството му, призива от Бог на 15 годишна възраст, ощесточеното преследване и хвърляне в затвора, както и създаването на Обединителната църква и мисионерската му работа.
Предисловие>> 1-ва Глава >>