Медиен интерес година след смъртта на Учителя Мун

Медиен интерес година след смъртта на Учителя Мун

ShinDon-A, Септември:
Статия в най-старото национално, месечно списание в Корея

"Топла, приятелска религия, която се отнася към пренебрегваните съседи като към семейство... Д-р Чанг-шик Янг, председател на Обединителното движение в Корея"


С първата годишнина от смъртта на основателя на Обединителната църква, преп. Сан Мьон Мун множество медии публикуват статии, свързани с жизнената му дейност. След смъртта му, много хора започват да проявяват голям интерес. Те питат "Що за човек е преп. Мун?" И "Какво ще се случи с Обединителната църква без преп. Мун?"

Срещнах д-р Чанг-шик Янг, председател на Обединителното Движението в Корея, Cheongpa-донг, Yongsan-гу, Сеул, в седалището на Семейната федерация за световен мир и обединение (официалното име на Обединителната църква), и говорихме на тези теми.

Преп. Мун, лидер на Семейната федерация за световен мир и обединение (Семейната федерация или Обединителна църква) почина на 3 септември 2012 г. на 92 годишна възраст.

SNS Агенциите разкриха фебрилни реакции за смъртта му сред корейците. Те бяха толкова изненадан да видя, че международните медии, включително New York Times, CNN, BBC, Al Jazeera, AP, и Yomiuri Shinmun докладват смъртта на преп. Мун като топ- водеща новина.

Най-важният възникващ Религиозен активист, "Беше ли той, така известен?" Това е въпросът, характеризиращ "Преоткриването на Сан Мьон Мун." В момента на смъртта му, Корейския Money Today - интернет новинарски източник публикува статия за реакциите в Twitter:

"CNN поставя в топ-новините смъртта на Сан Мьон Мун, не с кратка новина, а с живо местно предаване;" "В Съединените щати, хората не знаят името на президента на Южна Корея, но много от тях знаят Ким Ир Сен и Сан Мьон Мун," "Японската тенденция в Twitter също проследява смъртта на Сан Мьон Мун;" "Спорна, но много влиятелната фигура;" "Отвъд добро или лошо, най-влиятелната фигура Корея произведе през 20-ти век", и така нататък.

В интервю за чуждестранни новинарски кореспонденти, Айлийн Баркър, професор по политическа икономия в университета в Лондон определи преп. Мун като най-важната фигура всред всички ново появили се религиозни движения, които засегнаха Запада през 1960-те и 70-те.

Попитахме д-р Чанг Сик-Янг, председател на Обединителното движение в Корея за погребението." Той отговори: "Това беше шок за вярващите по целия свят Ние описваме смъртта използвайки термина "Seonghwa", което означава, че човек отива на небето да живее като божествено същество. Въпреки че ние чувствахме съжаление, ние го изпращат на оня свят с а сърцето на невероятна почит."

Продължава - непреведено:  Към източника

Филм на националната Корейска телевизия, MBC, за първата Годишнина от смъртта на д-р Мун:


MBCNET - Special Report on Rev. Sun Myung Moon - ENGLISH

Първата годишнина от смъртта на Учителя Сан Мьон Мун. Филм на телевизия MBC, (the Munhwa Broadcasting Corporation), един от четирите главни Южно Корейски национални теливизии и най-старата от тях. Munhwa е корейската дума за "Култура".



За книгата
Отзиви
Предисловие
Съдържание
Идеала на Бог
Грехопадението
Цел на Месията
Второто пришествие

No comments:

Post a Comment

За книгата:

Книга-автобиография преподобного Мун Сон Мёна

«Човек на мира. Преподобния д-р Сан Мьон Мун. Автобиография»

Тази книга-автобиография на д-р Мун става бестселър в родината му, Корея. В нея той споделя спомените от изумителните събития в живота му: историята на неговото семейство и детството му, призива от Бог на 15 годишна възраст, ощесточеното преследване и хвърляне в затвора, както и създаването на Обединителната църква и мисионерската му работа.
Предисловие>> 1-ва Глава >>